Zpovědníček 1

04.04.2016 22:48

Bojuju s jarní únavou.

Piju ozdravné a zeštíhlující nápoje, čistím si tělo a mysl udržuju veselou a povznášející. Jde mi to ztěžka, protože mě štve celý svět.

Jednou jsem někde četla a myslím si to taky, že člověk se cítí lépe a svěží, když se pročistí a zhubne. Logicky to z toho vyplývá. Tak jsem opět začala huntovat své tělo i mysl. Tělo odpornými letkvary a mysl pozitivním myšlením. Stejně, jako každý rok, když začnou kvést jívy! Prostě si nedám pokoj! :)

Nápoj se kterým shodíte i 7 kg za týden a pročistíte si játra. To hlásá nadšený nadpis článku na internetu. (internet - studnice všech mouder a mého vědění) :)

Cesta ke zdravému a štíhlému tělu vede přes správnou výživu a detoxikaci. V našem organismu se mohou hromadit škodlivé látky a toxiny, proto je důležité čas od času dopřát tělu očistu. Mám pro vás proto recept na doslova zázračný nápoj, který vám pročistí játra a obecně celý organismus a jako vítaný vedlejší efekt ještě zhubnete nějaké to kilo. Článek radostně sděluje čtenářům, že už do tří dnů pocítí pozitivní výsledky.

Co budete potřebovat:

  • 3 citrony (bez kůry)
  • 1 sklenici nasekané petržele ( jenom nať, listy jsou příliš aromatické)
  • 5 stébel řapíkatého celeru
  • 6 sklenic vody

Postup:

Vložte do mixéru nakrájené citrony, petržel a celer. Vše dobře rozmixujte. Pak přilijte vodu a znovu promixujte. Nápoj uskladňujte v ledničce po dobu maximálně 24 hodin.

No, chutná to skvěle. S panáčkem slivovice. :) Bez ní už méně a na mě to působí projímavě. Asi proto se z toho i hubne. :)

Užívání:

Konzumujte 2 sklenice nápoje 3 krát denně na prázdný žaludek. Alespoň 15 minut po užití nic nejezte.

Proceduru proveďte i během následujících 2 dnů. Pak si udělejte pauzu na 7 až 10 dní a následně po této době si celou kúru znovu zopakujte. Během kúry se vyhýbejte těžkým jídlům. Abyste podpořili procesy detoxikace a hubnutí, upřednostněte raději lehčí jídla.

Tak - dobrou chuť a dobré zažívání! :)

                                          

Jaro - čas na detoxikaci organismu

Detoxikace bylinkami je velmi účinná a také levná.  Je to přírodní cesta k ozdravení celého těla i mysli. Používejte tato koření a váš organismus vám bude vděčný.  Očista střev je nejdůležitější k ozdravení.

Hřebíček

Hřebíček s kořeněnou a trochu nahořklou chutí můžete použít jak k slaným, tak i k sladkým jídlům a kromě své pikantní chutě má i velké množství léčivých účinků. Usnadňuje trávení, pomůže pročistit střevní systém, má antibakteriální a protizánětlivý účinek a také účinně přispívají i k čištění krve.

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek kořenité chuti je nejlepší přidávat do jídla čerstvě nastrouhaný. K ovoci nebo přidaný do koktejlů povzbuzuje, osvěžuje a je skvělým lékem na trávicí těžkosti a střevní problémy. Při jeho použití dávejte pozor, protože u citlivých osob může vyvolat alergickou reakci!

Kurkuma

Úžasná, žlutá kurkuma je vynikajícím kořením, pokud chcete dodat zelenině nebo polévkám trochu pikantní chuti. Je silně močopudná a díky schopnosti čistit krev je velmi účinná na pročištění celého organismu.

Nové koření

Nové koření, které objevil Kryštof Kolumbus, je skvělým pikantním kořením do různých omáček. Jeho vůně připomíná současně hřebíček, pepř a skořici. Nové koření podporuje metabolismus, detoxikuje, zlepšuje trávení, ale je třeba ho konzumovat opatrně, abyste předešli pálení žáhy!

zdroj/ internet/ Natura Swiss

Aktuality/10.3.2019

Dnes bylo krásné jarní počasí. Lehký vítr ohýbal stromy až k zemi. Za okny létali igelitové tašky, psi a děti do osmi let :) Co bude zítra?

Večer od 20 hodin do půlnoci trval silný vítr - orkán, následovala bouřka, která se třikrát vrátila, a následující den silně sněžilo. Teplota klesla o 10 °C! Takovou velkou a silnou bouřku nepamatuju ani v létě, natož na jaře!

Toto podivné počasí trvá už třetí den a zasáhlo celou naši republiku, potažmo celou Evropu. Napáchalo rozsáhlé škody!

Následky globálního oteplování, nebo náhoda?  Jsu tyto výkyvy počasí ojedinělé, nebo nás budou provázet častěji? Může za to chemtrails?!

Chemtrails je s námi 22 let Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/185853-chemtrails-konspiracni-teorie-nebo-zpusob-jak-si-podrobit-lidstvo/

Vznik teorie o chemtrails se podle řady zdrojů datuje do roku 1999 a navazuje na zprávu amerického letectva o ovlivňování počasí. Práce na této teorii ale ve skutečnosti začaly už v roce 1995.

Ekologický expert Michael Tamez pro magazín Soul Central nedávno uvedl, že chemikálie vypouštěné do ovzduší mají vliv na podnebí, klima, a zabíjí například včely. "Mračna, která za sebou zanechávají proudová letadla, mají mnohem horší dopad, než si běžný člověk uvědomuje. Jde o tajnou globální operaci, jejímž cílem je chemický postřik navržený tak, aby do zemské atmosféry pronikaly sulfidické plyny," uvedl.

Práškování podle něj začalo už v roce 1980, negativní účinky ale začínáme pozorovat až nyní, například v podobě extrémních projevů počasí, mezi které patří dlouhotrvající sucho. "Nikdy předtím jsme nebyli svědky takových povětrnostních vlivů, jako teď," tvrdí Tamez. 



Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/185853-chemtrails-konspiracni-teorie-nebo-zpusob-jak-si-podrobit-lidstvo/

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/spolecnost/185853-chemtrails-konspiracni-teorie-nebo-zpusob-jak-si-podrobit-lidstvo/

Ekologický expert Michael Tamez pro magazín Soul Central nedávno uvedl, že chemikálie vypouštěné do ovzduší mají vliv na podnebí, klima, a zabíjí například včely. "Mračna, která za sebou zanechávají proudová letadla, mají mnohem horší dopad, než si běžný člověk uvědomuje. Jde o tajnou globální operaci, jejímž cílem je chemický postřik navržený tak, aby do zemské atmosféry pronikaly sulfidické plyny," uvedl.

Práškování podle něj začalo už v roce 1980, negativní účinky ale začínáme pozorovat až nyní, například v podobě extrémních projevů počasí, mezi které patří dlouhotrvající sucho. "Nikdy předtím jsme nebyli svědky takových povětrnostních vlivů, jako teď," tvrdí Tamez. 

***

Přijde letos Jaro?! :)

Počasí v květnu 2019

15.5.2019/ Červenohorské Sedlo - vichřice, ledovka, sníh, mlha, 2°C

Dnes - 23.6. máme Svatojánskou noc,
 
což byl čas, který byl pro naše předky doslova magický.
Její symbolika je tradičně spojena se sluncem a slunovratem. Významnými prvky oslav byly květy, dále voda a asi nejdůležitější byl oheň, který se tradičně zapaloval na kopcích a návrších. Před zapálením bývala vatra většinou ozdobena májkou (v Českých zemích nazývanou janek).
Kolem ohně se slaví a tančí a jsou s ním spojeny mnohé další rituály, kdy se například v rámci rituální očisty přeskakuje nebo se v něm zapalují košťata. V některých oblastech se v něm zapalovala kola nebo sudy, které se poté pouštěly ze svahu dolů, aby symbolizovaly nebeský pohyb slunce.
Dívky zase pletly věnce, zdobily si s nimi hlavy a pak je doplněné zapálenými svíčkami posílaly po vodě. Podle jejich pohybu po hladině věštily své štěstí ve vztazích.
Další tradicí se Svatojánskou nocí spojenou bylo noční sbírání léčivých bylin. Věřilo se totiž, že pokud budou sebrány právě v tento čas, budou mít vyšší účinost nebo přímo magickou moc. Tradičně se hledal i květ zlatého kapradí, který má mít podle legend různé zázračné vlastnosti.
Všeobecně se dá říci, že základem mystéria Svatojánské noci je magické spojení zdánlivě protikladných sil přírody - ohně a vody, slunce a měsíce, muže a ženy, jejichž splynutí dává vzniknout novému životu. Slunce dospívá, je na vrcholu svých sil a spolu s životadárnou vláhou dává zemi plodivou sílu, jež je příslibem bohaté úrody. V pohanských dobách bylo proto období slunovratu spojeno s oslavou plodnosti a sexuality, přičemž nezřídka obsahovali slavnostní rituály i pohlavní styk mezi mladými dvojicemi, které spolu předtím během večera prošly rituální očistou skrze oheň a vodu.
Ve východní Evropě se tento svátek nazývá Kupala (Ivan Kupala je v češtině Jan Křtitel) a jeho oslava je v důsledku juliánského kalendáře posunuta.
Svátek se podle něj též slaví v noci na svatého Jana od 23. do 24. června, ale to znamená v gregoriánském kalendáři noc mezi 6. a 7. červencem.


23.6.2021 

Věnujte se více sobě a sobě navzájem. Otevřete svá srdce.

Zpovědníček 1

17.05.2016 23:06
Navštívila jsem Majáles v našem městečku a zavzpomínala s nostalgií na jaro roku ..79 :) Vzpomínala jsem na vlahé jarní večery, vonící mládím, touhami a studentskou láskou. Oslavy Majálesu se konaly ve stejném parku a na stejném pódiu, jako kdysi před lety. Kdy jsem já, jako děvčátko v "poupěti",...

Zpovědníček 1

30.12.2018 23:27
Nedávno jsem byla oslovena redaktorem časopisu "Klúč", panem PhDr.Michalem Albertem, k napsání článku - vyslovení svého názoru na jeho položené otázky.  Mládež a sport Kulturní úpadek společnosti Co je potřebné udělat pro zlepšení kulturnosti společnosti Co je největší problém, který trápí...
13.08.2017 14:03
Karel Popek  sdílel názor ve skupině  "Duchovní seznamka a povídání"                  Nevhodná slova  -  už delší dobu si všímám,  jak v obrovském množství se toto děje. Sami sebe programujeme...
01.07.2017 10:33
Žiju a vstřebávám krásu kolem sebe. Vnímám léto všemi svými smysly a děkuju za každé dobré ráno, které přijde a nabízí krásný den. Nemusí zrovna svítit slunce, máme - li ho v sobě.  I déšť může být krásný, protože je ho třeba, stejně tak, jako slzí, které spláchnou špínu z naší duše. Tak...
06.03.2017 20:51
                              Je opět jaro.       Čas příslibu nového života. Čas radosti, pracovní a tvůrčí činnosti. Jaro...
28.06.2016 16:34
Já na ně moc nevěřím, ale ráda je čtu.           A ráda pozoruju lidi narozené podle různých znamení zvěrokruhu. Nevěřím těm předpovědím, ale věřím vykreslení jejich povahy i charakteru a vlastností. Tady mám jeden velmi povedený popis osobností...

Nápady

08.02.2024 20:02
Přibrali jste nějaké to kilo v této podivné zimě bez sněhu a možnosti pohybu na čerstvém vzduchu na horách?! Deštivé počasí svádí k lenošení pod dekou a zahánění depky sladkostmi. Necítíte se dobře a dokonce jarní virózy se hlásí?! Proč mučit své tělo dietami, když nadělají mnohem více škody než...
29.06.2020 22:54
Aktuální dění v Evropě/29.6.2020 - běsnění rozlícených davů a černých gangů -                                     ...
03.08.2019 20:15
Tuto zpověď jsem našla na facebooku kdysi dávno a je stále aktuální. Hluboce mě zasáhla, protože jsem kdysi pracovala ve zdravotnictví a loni jsem sama měla velice nepříjemný zážitek, jako pacientka. Snad vás osloví a díky tomuto zamyšlení budete jinak a lépe vnímat svět kolem sebe, lidi a...
04.07.2019 20:57
Chodí mi dobré věci do emailu a já se s vámi o ně ráda podělím. :) Tento zpravodaj je pro mě zábavným i poučným čtením. Jistě zaujme i vás, stojí za to, popřemýšlet o těch slovech. Hezký den - v dnešním Zpravodaji najdete deset tipů na zkažení dovolené. Kdo chce kam, pomozme...
07.04.2019 21:38
Propadáte lehce emocím, nebo umíte se ovládat? Umíte zvládat vztek? Četla jsem zvláštní článek na jednom webu na internetu. Jak je důležité pro náš zdravý život naučit se zvládat záchvaty vzteku! Ne ho v sobě dusit za každou cenu. Emoce musí ven. Ale naučit se ho zvládnout tak, abychom se sami...
21.03.2019 21:32
Víte, že dnes, 21. března si celý Svět připomíná, jak důležitý je pro lidi zdravý spánek? Ano, dnes je celosvětový Den zdravého spánku. Poruchy spánku jsou přitom mezi českou populací čím dál častější. Podle odhadů České společnosti pro výzkum spánku, postihuje nespavost až třetinu populace....
17.12.2018 21:08
Milé ženy, máme tu opět Vánoce a s nimi i "malé hříchy" :) a povánoční výčitky. Čas přejídání se blíží. Kdo by odolal vanilkovým rohlíčkům, vánočce, smaženému kaprovi?  Nezoufejte a dopřejte si dle chuti. Ovšem, není potřeba se ládovat, jako otesánci! Zobejte, ochutnávejte,...
10.07.2016 23:50
Červenec - První měsíc prázdnin, který navíc tak skvěle začíná několika volnými dny, nám poskytuje radost a relax na zahradě, která se navíc mění v zaslíbenou rajskou oázu. Oblíbené a známé pranostiky:  Slunce peče - déšť poteče.  Když červenec pěkně hřeje, o vánocích se zima skvěje....

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz