Rady a tipy na zimu

17.12.2018 21:08

Milé ženy, máme tu opět Vánoce a s nimi i "malé hříchy" :) a povánoční výčitky.

Čas přejídání se blíží. Kdo by odolal vanilkovým rohlíčkům, vánočce, smaženému kaprovi?  Nezoufejte a dopřejte si dle chuti. Ovšem, není potřeba se ládovat, jako otesánci! Zobejte, ochutnávejte, debužírujte.

Celkový detox vás pročistí a zhubnete nejméně dvě kila. Vydržte režim čtyři dny a máte vyhráno!

Myslete na váš organismus  a dopřejte mu očistu.

Pitný režim

V zimě bývá problém dodržovat pitný režim, protože přirozeně nemáme pocit žízně. Zkuste si kontrolovat, kolik do těla dostanete tekutin, ty totiž pomáhají vylučovat odpadní látky a pročistit ledviny. Ideálně byste měly vypít 1,5 litru vody či bylinkových čajů.

O vlažné vodě s citronem jste jistě už četly, tak jen pro připomenutí -  při detoxu jde o skutečně skvělého pomocníka. Když si ráno dopřejete sklenici teplejší vody s citronovou šťávou (opravdovou šťávou z citronu), nastartujete metabolismus, správnou činnost střev a tělo přirozeně zahřejete. Nezapomínejte ji vypít nalačno.

Vynechejte z jídelníčku

Potraviny, které  bychom měly ze stravování vynechat dlouhodoběji, ale při detoxu na sebe buďme skutečně přísné! Jsou to  smažené pokrmy, uzeniny, červené a tučné maso, brambory, těstoviny, instantní potraviny, alkohol, káva, bílá mouka, pečivo (omezit i černé), cukr i umělá sladidla, mléčné výrobky (kromě zakysaných), černý čaj.

Zázračný nápoj? Funguje

Abyste spalování a očistu ještě více nastartovaly, připravte si účinný detoxikační drink, který se pije po malých doušcích celé čtyři dny. Popíjejte nalačno ráno a večer.

Budete potřebovat:

  • 300 ml šťávy z grepů
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžičku strouhaného zázvoru
  • šťávu z jednoho citronu
  • 200 ml vody
  • 2 stroužky česneku

/článek stažen z internetu

Přeju vám všem, milé hospodyňky a kuchařinky, krásné a pokojné Vánoce u bohatě prostřeného stolu a klidné a spokojené zažívání. :*)

 

vyňato z facebooku: Někteří lidé vidí nastávající svátky takto a mě je jich upřímně líto!
 
"Nadchází čas falešné okázalosti, nucené radosti, nechtěných dárků a zkažených žaludků"
 
No, když to vidíte takhle, je to jenom váš problém! Já to vidím jinak a naštěstí se mnou i další. Jenom je nás, bohužel, stále rok od roku méně. 
 
Evropa zahyne. Je to neodvratný konec. Umírají tradice i křesťanství. Mladí lidé vyznávají všechna možná a jiná náboženství a rozmach islámu spolu s ateisty zhoubné dílo dokoná. Já to vnímám velice ostře kolem sebe každý rok.
 
V našem městečku bývaly trhy a opravdové veselí dlouho před Vánocemi, lidí bylo všude plno. Dnes nevidím nějaké "šílenství", jak o něm všichni v médiích pořád dokola melou, jenom občas plnější obchody, kdy i ti chudší a chudí jdou něco málo koupit.
 
U stánků a u stromu na náměstí poloprázdno a smutno. :( Také na těch adventních koncertech to už dávno není ono. Nevnímám žádné "šílenství" jenom smutek, chudobu a nezájem. Dříve nám soudruzi Vánoce tolerovali, byla to jedna z národních tradic,kostely byly plné i náměstí a lidi se smáli a byli veselí. Těšili se všichni.
 
Dnes obchází náměstí a ulice podivné kreatury, které se snaží všem normálním lidem Vánoce zhnusit a zošklivit! Plno poblblých aktivistů proti zabíjení kaprů, proti kupování dárků a vnucují normálním kolemjdoucím lidem hloupé knihy plné blábolů jiných náboženství.
 
Je to smutná doba. Děsím se toho, že moji vnuci už svým dětem budou o Vánocích jenom povídat pohádky. :( Přeju všem normálním lidem, věřícím i těm ateistům, kteří ctí naše tradice a zvyky, krásné, pohodové a příjemné vánoční svátky.
Zachovejte si tu krásu, těšení a pokoj v sobě a předávejte je dál. :*)
21.12.2018
 

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz