Změny, které se dotknou také nás

11.11.2016 18:32

Právě skončily volby v USA. Volby presidenta, "nejmocnějšího muže" planety Země.

Americké volby z našeho pohledu: Konečně pořádná facka skrytému socialismu a ideologii přerozdělování!

Voliči demokratů pochopili, že potřebují práci, ne dávky nebo (plané) sliby. Dali hlas někomu, komu věří, že provede reformy a vrátí jim práci. Bez ohledu na to, jestli věří správné osobě, ukázali to hlavní. Systém postavený na sociálním populismu a nesmyslných slibech typu “zdaníme více bohaté a zároveň podpoříme růst”, NEFUNGUJE.

V Evropě žijeme v bublině slepé víry, že se “stát postará o všechno” a role občana je sedět, počkat na výplatní den dávek a “ono to nějak půjde.” Pravda je brutální: propadáme se na dno ekonomické a morální reality. Ptejme se proč je v nás tak málo ochoty se starat sami o sebe a zároveň tolik ponížené víry v nějaký zázrak, oligarchu či velmoc. Víry v kohokoli, kdo nám slíbí zajistit pár drobků, které odpadnou od stolu obrovské korupce jménem sociální stát. Ještě před pár desítkami let a pak zpátky až k vzniku našeho živočišného druhu lidé museli neuvěřitelně tvrdě pracovat, aby přežili nebo něco měli pro své děti. Bylo to pro ně normální, protože takový život prostě je. Jak to, že jsme zapomněli na ty desítky tisíc let historie a najednou žijeme na úkor vlastních dětí a vnuků, aniž bychom se za to styděli??!!

https://cesko2050.cz/6-cest-pro-budoucnost/

"Myslím, že svět neskončil, ale musíme si zvyknout, že věci se budou dít trošku jinak."Madeleine Albrightová

Já k tomu dodávám, že také doufám, že se věci budou dít jinak. A to ne trochu, ale více jinak! A to tak, že všechny šílené projekty demokratů celého světa a převážně ty, které počaly v USA, za vlády Baraca Obamy - skončí!!!!

Doufám a věřím tomu, že na světě zavládne opět mír a pokoj. Že skončí masové stěhování národů, zvláště obyvatel Afriky do Evropy! Věřím tomu, že lidé pochopí, že nelze žít v bláhovém přesvědčení, že život a svět je krásný a růžový sám od sebe, ale že se o to musí sami snažit! A k tomu musí mít všichni stejná pravidla a zákony. Povinnosti, nejen práva na cokoli!

S dovolením sdílím další příspěvek, který mne zaujal, a který přesně popisuje, proč pan Trump vyhrál v USA volby./ facebook

Ano, všude tam, kde ve vyspělých zemích vládnou socialisté, levice, multikulturalisté a podobná svoloč, tyto země přivedou na buben a valnou část jejich obyvatel do bídy a chudoby.
Který komunistický stát, který se řídil jen komunistickou ekonomikou nakonec hospodářsky nezkrachoval?
Které socializující státy, jakých je většina v EU díky sociálním podporám pro nemakačenky, a různé vzdělání a práci odmítající menšiny spolu s náklady na jejich tzv, integraci nejsou obrovským způsobem díky tomuto vyhazování peněz z okna zadlužené na generace dopředu?
Realita je taková, že to je jen kapitalismus, ale nikoliv ten, co tu dnes předvádějí socializující státy. Ale ten kapitalismus, který fungoval do konce 80 let na západě, který dokáže lidi motivovat a postarat se o potřebné a současně i ocenit iniciativu jednotlivců. Tyto jednotlivce i střední třídu udělat bohatou a  je základem prosperity takových států.
To, co dnes předvádí EU, to je parodie na tržní hospodářství, protože systém zákazů, regulací a povolenek skoro na vše, dokonale ničí průmysl a ubíjí tvůrčí potenciál jednotlivců.

Tak konečně - Brexit!

31.1.2020  Spojené království opustilo Evropskou unii.

Věřím, že i my, jako národ a malá země v srdci Evropy, se jednou dočkáme!

Že tento nesmyl, toto uskupení, založené na demagogii, vymývání mozků a rádobysvobodné vůli všech zúčastněných malých zemí a národů, se jednou rozpadne v prach.

Že experiment o zničení Evropy, o zničení kultury, svébytnosti, ekonomické i politické nezávislosti a hrdosti jednotlivých zemí, národů, společností a lidí, obyvatel Evropy, skončí nezdarem mocipánů této Země!

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz