Ondro Donkov

27.05.2016 23:36

Existuje Bůh?

Pokud existuje Bůh, tak za vše nese zodpovědnost on a nikoliv člověk.

Pokud existuje Bůh, tak neexistuje svoboda. Pokud neexistuje svoboda, tak neexistuje život. Jsme mrtví, jen loutky v rukou Stvořitele. Pokud existuje Bůh, tak který je ten pravý z těch stovek náboženství po celém světě?
Život samotný dokazuje neexistenci Boha. Bůh je nástroj k ovládání lidí. Kdyby lidé věděli, že jsou sami bohy, tak kněží, imámové nebo rabíni nemají co žrát. Kdyby lidé věděli, že jsou bohy, tak politici dnes nedonutí jediného člověka jít do války a přišli by tím o všechnu moc. Vládnou pouze skrze nevědomost masy.

Výroky Ježíše byly záměrně vytrženy z kontextu a byl jim přiřazen špatný význam. Když Ježíš řekl, že Bůh je všude, myslel tím, že my všichni pocházíme z Boha, my všichni jsme vědomím s kreativním myšlením a svobodnou vůlí. Pocházíme z jednoho zdroje do kterého se vracíme. My máme zodpovědnost za vše, co se v životě děje. To my tvoříme vesmír.
Už jste viděli kapku vody, aby si myslela, že jí stvořil oceán? Kapka si uvědomuje, že je sama oceánem. Oddělila se jako kapka a vrátí se zpátky, ale nemá stvořitele, protože sama je stvořitel. Vezměte kapku a uděljte chemický rozbor. Potom to samé udělejte s oceánem. Zjistíte, že kapka obsahuje vše, co obsahuje i oceán. Nic jí nechybí,

Oceán nemá nic navíc než má kapka. Jsou jedním. /Duchovní seznamka

Když pravda je to, že vesmír sám je ten slavný Bůh. Málokteří to bohužel pochopili. To je pravda. /Vendula Wernerová

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz