Jarní rovnodennost

20.03.2016 11:59

Přivítejte Jaro, hrajte si s dětmi, choďte do přírody, užívejte si a nepodléhejte nemocem, depresím, stesku a smutku.

Říká se, že Jaro má velkou moc a sílu. Věřím, že tomu tak je. Mnoho nemocných a starých lidí odchází navždy z tohoto světa právě na jaře. Snažím se vidět věci kolem sebe, svět i život sám pozitivně a bráním se splínům. Tělo posiluju pomocí vitamínů a snažím se hodně smát. Vpusťte slunce a smích do svého nitra.

Jarní rovnodennost - Ostara

Jeden starý čaroděj říkal, že rovnodennost je čas, kdy se může každý z nás znovu rozhodnout, na kterou se dá stranu. Ostara, jak zní starý germánský název jarního svátku, je časem rovnováhy mezi světlem a tmou. Můžete tedy žádat o vnesení rovnováhy do jakéhokoliv aspektu vašeho života.

Druhým požehnáním tohoto svátku je očista. Udělejte si doma pověstný "jarní úklid", se záměrem přerušit energetická spojení se všemi předměty, které už nejsou v souladu s vaším životem.

Rituály pro svátek jarní rovnodennosti

  • Krásným zvykem, který si možná pamatujete z dětství, je vložit svoje přání do semínka trávy, například tím, že jej do něj pošeptáte, a pak jej zasadit. Na vzrostlou trávu pak můžete usadit velikonoční vajíčka, která jsou symbolem plodnosti a celistvosti. Děti tyto rituály milují!
  • Zapalte na různých místech svého příbytku páry černých a bílých svící, které budou symbolizovat rovnováhu světla a tmy. Sledujte způsob, jakým shoří, může vám to něco prozradit o harmonii v jednotlivých místnostech, potažmo v různých oblastech vašeho života.
  • Barvěte vajíčka přírodními barvami a ozdobte je různými magickými symboly - runy, astrologické symboly, druidský ogham nebo vaše osobní symboly, spojené s přáními.
  • Vyrobte si figurku nebo nějaký jiný předmět, který bude symbolizovat temnou polovinu roku, která nyní končí, a vložte do ní symbolicky vše, co se odehrálo od loňského podzima, čeho se chcete zbavit. Můžete ji hodit do ohně nebo do tekoucí vody.
  • Udělejte si rituál plnosti a růstu pomocí vajíčka, uvařeného na tvrdo. Nejdříve se vajíčko ozdobí a popíše přáními, nabije energií a pak se uvaří - a sní!
  • Je příhodný čas pořídit si nebo ušít něco nového na sebe, spolu se zvykem odkládání starého šatstva, Nový kousek byste si na sebe měli vzít právě až o rovnodennosti, v době rostoucího světla!
  • Věštění z vajíček

    Oomancie neboli věštba z vajíček se provádí tak, že oddělíte od sebe bílek a žloutek. Pak nalijete bílé do horké vody a hádáte z jeho tvaru. 
  • / magazín Čarovné zrcadlo
 

 

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz