Bible

08.05.2016 16:50

Je Bible svatá kniha?

Bible je obyčejná kniha o obyčejném životě neobyčejného člověka.

Psali ji jenom lidé. Je dobrá k tomu, abychom pochopili život před staletími v určitých oblastech země. Je to encyklopedie, zeměpis a dějepis v jednom. Je plna bolesti a utrpení. Vyhrožování a zastrašování. Nenašla jsem v ní nic dobrého a nechápu, jak ji někdo může číst pořád dokola a bádat nad tím textem. Hnípat se ve slovíčkách a slovíčkaření a hledat jakousi věčnou pravdu. Církev z Bible udělala cosi výjimečného a svatého.

Prostředek k ovládání lidí. Nevím, jestli je dobrá k poznání Boha. Myslím si, že ne. Podle ní a podle katolické víry je Bůh vykreslen, jako krutý, samolibý a nesmiřitelný. Tvor? Bytost? Síla? Hmota? Energie? Co vlastně?

 

Víra a Bible

Celý svůj život jsem něčemu věřila. Sledovala jsem lidi kolem sebe a jejich víru. Tedy pojetí víry a způsob života. U mnohých nebyl ani dobrý, natož tak skvělý. Mnozí z nich nejsou a nebyli lepšími lidmi. Jenom si to, ve své pýše namlouvají.

Víra - to hluboké přesvědčení každého z nás, vychází z vlastních prožitků. Ne, z nějakého učení, nebo přesvědčování a čtení nějakého textu a drmolení naučených litanií.

Poučit se dá i z jiných knih. Kdo chce, najde poučení i v kuchařce.

Co si o tom myslíte vy?

 

Bible je jeden z největších manipulačních nástrojů lidstva. Podsouvá už z principu lži, že Bůh, jakožto „láska“-!!! vraždí, žárlí, trestá, soudí, atd. a když nebudete poslušní, tak ta sama „bezpodmínečně milující láska“-!!! vás uvrhne do pekla, kde budete na věky trpět. Jaká mstivá část té „bezpodmínečné lásky“-!!! by měla potřebu se takto projevit?

Bible dělá z boha egocentrického maniaka, který má plno potřeb a když je nedostane, tak se vás jednoduše zbaví jako diktátor. Bůh tak moc lidi miluje, že pak většinu zabije a tomu se říká pravda v podání bible. Přijde vám to normální – láskyplné chováni, nebo jste taky zhypnotizováni?

 
https://www.youtube.com/watch?v=lhdrxfkNbXE

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz