UPRAVENÁ ČESKÁ PŘÍSLOVÍ

06.11.2014 18:12

   

   Tak dlouho se chodí se  džbánem pro vodu, až se jde pro pivo.

 

    Škoda každé rány, která padne vedle. A dvakrát škoda té, která nepadne vůbec.

    Ranní ptáče dál doskáče.  A zlomí si nohu.

Ráno moudřejší večera. Proto směj se i kdybys zrovna brečela.

Ruka ruku myje. Kdo umí, ten si žije.

 

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.  Motto českých politiků.

Sytý hladovému nevěří. To ví  bezdomovci u dveří.

 

 Svůj k svému. A s Rathem do vězení.

 Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Povzdechl si Kalousek a rozhlédl se po sněmovně.

  Žádný učený z nebe nespadl. Ale blbce, jakoby někdo shazoval.

  Všude dobře, doma nejlépe. Všude dobře, jenom ne v Česku.

trochu humoru na závěr :

Povídají si dvě kamarádky :
“Jsem opravdu ráda, že mi manžela vybrali rodiče. Při pomyšlení, že jsem si takového blbce vybrala sama, by mě kleplo.“ :)

 

Žena přinese domů kocoura, muž se s ní pohádá, že to zvíře půjde z domu, že nepatří do bytu,  tak ho vezme, zanese o tři bloky dál a pustí ho do parku. Vráti se domů a kocour už sedí přede dveřmi. Naštvaný ho naloží do auta, zaveze za město a  vypustí ho v lese. Vrátí se domů a kocour už zase sedí přede dveřmi. Chlap je z toho na prášky, opět ho naloží do auta, odveze asi třicet kilometrů do druhého okresu, vypustí v nějakých bažinách. Asi za půl hodiny volá ženě: "Kocour je doma?" "Jo, před chvílí přišel". "Dej mi ho, prosím tě,  k telefonu, já jsem zabloudil!" :)

To přijde takhle promrzlá Maruška k 12 měsíčkům a prosí o jahody pro zlou macechu a nevlastní sestru. Ten nejstarší, Leden, si ji zkoukne od zmrzlého nosíku až po špičky botek ,vykukujících zpod kožíšku, poškrábe se za uchem a zamyšleně pronese: " No, Maruško, jsi hodné děvče, rádi pomůžeme, ale něco za něco. Nic není zadarmo." Maruška nadšeně souhlasí, cože to bude. "Musíš se s námi 9, pěkně pomilovat." Dí rozvážně Leden. "Jak to jenom s devíti ?! ", ptá se zklamaně Maruška. No, vzdychne Leden : "Červen, Červenec a Srpen, jsou, bohužel teplí." :)

Přísloví

06.11.2014 18:12
       Tak dlouho se chodí se  džbánem pro vodu, až se jde pro pivo.       Škoda každé rány, která padne vedle. A dvakrát škoda té, která nepadne vůbec.     Ranní ptáče dál doskáče.  A zlomí si nohu. Ráno moudřejší večera. Proto směj se...

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz