Společnost v Evropě likviduje svou svobodu

16.05.2016 21:01

Čím se dá bojovat proti islamizaci?

Jen svobodou.

To nikdo nechce - dokonce ani sluníčkáři. Nechceme hořící auta v ulicích, nechceme teroristické útoky, nechceme znásilňování a vraždy ze cti. Jenže jak se tomu bránit? Západní země to všechno mají a neví, co s tím. Neubránili se.

 

Co děláme jinak než oni? Zatím nic. Máme stovky neziskovek, které integrují o sto šest - ač vlastně moc nemají koho. Máme tolerantní intelektuály a vstřícné multi-kulti politiky, kteří nechtějí dráždit a toleranci mají doslova vytetovanou na čele. Máme média, která raději informují selektivně, aby náhodou pravda nevyplavala na povrch. Integrace nefunguje, ustupování a tolerování nefunguje, dokonce ani snídaně a obědy v mešitách nic neřeší - naopak. To všechno západní země dělaly a dělají a přesto mají hořící auta a násilí v ulicích a to stále ve větší míře.

Tak co s tím? Chceme-li to zastavit, musíme změnit chování. Musíme začít věci dělat jinak a bavme se o tom jak. Opravdu stačí jen zastavit šíření islámu nějakým zákonem? Nebo islám dokonce zakázat? Je to ten cíl, ke kterému máme směřovat? Obávám se že ne. Problém je hlubší a řešení leží někde jinde. Islám a jeho šíření funguje jen jako katalyzátor.

Naše společnost - v celé Evropě - postupně opouští a likviduje své svobody. Postupně jsme vyměnili svou svobodu, která se logicky pojí se zodpovědností, za klid, za jakési chimérické jistoty. Přenechali jsme svou osobní zodpovědnost nějakým politikům, z kterých jsme si postupně vytvořili jen jakési úředníky, kteří už dávno zapomněli, o čem vlastně politika je. Všechno se nám to vymklo z rukou. A společnost si už na tento pokroucený stav zvykla. Málokdo chápe, co to je třeba skutečná svoboda slova. Dávno jsme o ni přišli. Sice si můžeme říkat, co chceme, ale okamžitě jsme nálepkováni, vylučováni ze "slušné" sopolečnosti. Je to takový předstupeň před skutečným vězněním a trestáním .Vždy to tak bylo a nemá cenu si nic nalhávat. Svoboda slova je klíčová, bez kritiky a zpětné vazby, která může normálně hlasitě znít, není pokroku. Nic se nikam neposouvá, lidé jsou akorát ohlupováni a to má fatální vliv na společnost. Jak v této situaci můžeme hovořit o svobodných volbách? Vždyť žijeme v dobrovolné totalitě a to je opravdu velmi zlé...

Daleko horší a zásadnější je ztráta svobody podnikání. Proč horší? Málo se o ztrátě této svobody hovoří, je přehlížena, protože většina "mediálních" odborníků jsou humanitně vzděláni a ekonomika je nezajímá. A horší je to v tom, že důsledkem ztráty svobody v podnikání, celá společnost chudne. Rozevírají se nůžky mezi bohatými a těmi, kteří si v devadesátých letech nestihli vybudovat základy svého byznysu. Teď to jde velmi těžko. Nevznikají malé firmy, které něco vyrábí. Mladí lidé se prakticky do ničeho vlastního nemohou pustit, protože náklady jsou příliš velké. Nejhorší je fakt, že dnes se prakticky nedá nějak jednoduše obchodovat. Na tom se mohla spousta lidí naučit podnikání a za vydělané peníze třeba vybudovat něco pevného. To je zmařeno. Spoustě lidí to nedochází a nevidí v tom problém. A to je na tom to děsivé. Zvykli jsme si. Těžko budeme lidem teď vysvětlovat, že věci mohou fungovat jinak. Nejen že to těžko pochopí, ale těžko k nim i tu informaci přineseme - média nefungují tak, jak by měla.

 

Je to velký úkol - vybojovat už téměř ztracenou svobodu slova a k tomu ještě lidem vysvětlit, že opravdová svoboda bez přehnaných až hysterických regulací není škodlivá. Naopak - svoboda bez regulací a to především v podnikání, je jedinou zárukou prosperity a bohatství. Nejen pro vyvolené, ale pro všechny. Je to nejlepší sociální systém - nechat lidem možnost si vydělat peníze sami. Neházet jim klacky pod nohy a nebránit jim v tom, aby se o sebe postarali sami. Ale zkuste to dnes říct nahlas - udělají z vás jen hloupého kapitalistu, který chce vysávat obyčejné lidi. A zkuste nahlas říct, že volný trh není špatně! Ukamenují vás, možná se na vás vrhne víc lidí, než když budete kritizovat islám. Ale je třeba to říkat, protože je to jediný způsob, jak věci napravit a vrátit do fungováni věcí ve společnosti spravedlnost.

 

Čím dřív s tím začneme, tím je větší šance, že se podaří věci vrátit k normálu. Od nesvobody ke svobodě, od útlumu k prosperitě.

 

 

 

Autor: Eva Hrindová / neděle 15.5.2016 /11:55

Zdroj: https://hrindova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=520680        

Tento článek je od mé oblíbené autorky, která má svůj blog na mediálním deníku idnes. Poukazuje v něm na to základní, co bylo lidem slibováno po revoluci v r.1989 - možnost svobody podnikání! Každý si představoval rozvoj drobných řemesel, české obchůdky s kvalitním zbožím, kvalitní služby.....Každý z nás vidí, jak to dopadlo!

Mně tato doba silně připomínala dobu 50 let v ČSSR. Jednu velkou lež a podvod na lidi. Podvod, který začal kupónovou privatizací a přes supermarkety s podřadným zbožím, skončil vietnamskými tržnicemi a německými skládkami. Šedý konec jednoho růžového snu.

Je na čase se zamyslet - opravdu se dneska máme lépe?!

Brambory jsou dražší, než ty tolik „profláklé“ banány! Z údajného zdravého rybího masa vyteče polovina vody a smrdí naftou. Tolik propagovaný levný pangacius je zdraví škodlivý, stejně, jako zmutovaný a chemií  nadopovaný  losos , který se k nám dováží převážně z Norska. Masné výrobky neobsahují maso a kuřata se napichují před vážením a balením vodou!

Dneska bych se společně s vámi ráda zamyslela nad tím, jestli se v současné době opravdu máme tak dobře, jak si myslíme. Jak nám média a naši sluníčkoví aktivisté spolu s politiky tlačí už 30 let do našich hlav.

Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, že ovoce a zeleninu dovážíme ze zahraničí?

Jasně, jsou druhy ovoce a zeleniny, které se v našich podmínkách pěstovat nedají, takže je logické, že pokud je chceme mít k dostání, musíme je dovézt z míst, kde se pěstují naprosto běžně.

 Co ale třeba takové maliny? Vždyť těch u nás roste požehnaně, tak proč se dováží ze Španělska?! Nebo třeba česnek? Ten často dovážíme z Peru, i když jej u nás pěstují čeští zahrádkáři! Nebo švestky, které má na zahradě hodně z nás, ty dovážíme z Argentiny místo toho, abychom podporovali české pěstitele.

V letácích z obchodu na potraviny čteme jen samé inzeráty.

Každému z nás dneska chodí domů letáky z obchodů nejen na potraviny. Proč se ale právě v letácích z hypermarketů musíme dozvídat o nespočetném množství nejrůznějších půjček? Vždyť my se chceme dozvědět o akcích na máslo či mléko, nepotřebujeme hledat půjčky a lichváře!

Ano, sledujeme různé akce a slevy, honíme se od marketu k marketu, kde bychom nakoupili podřadné potraviny. Jaké je to plus od doby, kdy jsem si sice vystáli nějakou tu frontu, ale jedli opravdu zdravě a levně?! Ostatně, ty fronty stojíme zase, žádný rozdíl v tom tedy nevidím, ani žádné klady.

Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá! Jako každá sumcovitá¨ryba trpí tzv. kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní! Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit, naše ryby jsou kvalitní a  dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu. Tato řeka
stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně ta řeka, která sbírá všechen odpad z  továren co jich jenom ve Vietnamu je.

Norsko je rybářská velmoc, která zásobuje prakticky celý svět rybím masem. Jedním z nejrozšířenějších odvětví rybářského byznysu v Norsku jsou lososí farmy. Jde o speciální rybochovná zařízení. Jenže i na první pohled čerstvá a zdravá ryba může obsahovat nebezpečné látky, pesticidy!

Např. v ma­lé farmě žijí až dva mi­li­óny ryb ve stísněných prostorách, jsou nemocné a zmutované. Některé tyto choroby nabraly už pandemický rozměr, avšak před veřejností jsou tyto informace zatajované! Chovatelé lejí do nádrží pesticidy na hubení parazitů, které jsou vysoce karcinogenní! Nejzávažnějším problémem chovatelů jsou rybí vši, odolné vůči pesticidům, proto chovatelé zvyšují dávky pesticidů a jiných chemikálií. Přistoupilo se také ke genetické mutaci ryb, aby byly odolnější. Ryby takto cho­vané jsou obéz­něj­ší a tím i větší. Che­mi­ká­lie se schro­maž­ďují právě v tu­ko­vé tkáni, kto­ré má ta­to ryba od 15% do 34% více, než ryby lovené volně v moři.

Rozmach chovu lososů na farmách však způsobil zavlečení parazita Gyrodactyllus salaris do mnoha norských lososích řek a to byl jejich konec. Z některých řek lososi zcela zmizeli.
 

Dovážíme opravdu kvalitní potraviny a jíme zdravě? Máme se opravdu lépe?!

/internet/ časopis Pro Svět

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz