Názory

29.06.2015 17:38

Cenzura na facebooku

Prý nehrozí cenzura, jako za totality. Jo, mnohem horší.  Cenzura, vážení, není horší, nebo menší. Ta prostě je, nebo není. Srát na obrazy císaře se zakazovalo i mouchám a to bylo vždy, je a bude v každém režimu. Demokracie je pouhé slovo. A to právě provokuje lid ke vzpouře, ke vtipům, k úlevě.

Internet je pouhý bývalý rynk. Lidé se vykřičí a je klid. Zakazovat někomu něco je holý nesmysl a budí k většímu odporu.

Nová "sluníčková totalita" nutí lidi k odporu, ke vzpourám, k rozporům ve společnosti. Tlačí lidi ke zdi a tlačí je také proti sobě. Vymývá mozky.

Ovšem také je učí novým vtipům, fórkům. A to je dobře. Protože jenom humor pomáhá lidem přežít to špatné a zlé. Zachovat si smysl pro humor a rovná záda a když padnout, tak na hubu a nikdy ne na kolena!

Tak tohle mě vážně dostalo! :) 

Článek na aktuálně.cz /18. 3. 13:30 a hlavně ta diskuze pod ním

Německo reaguje bleskově: Sexuální výchova pro uprchlíky. Prospěla by i Čechům

Na Silvestra Němci pochopili, že mají problém. Dva měsíce na to už spustili web sexuální a vztahové osvěty pro imigranty.

Loni na Silvestra se stal v Kolíně nad Rýnem malér. Cizinci, jak se později ukázalo uprchlíci, mladíci severoafrického a arabského vzhledu, napadali a sexuálně obtěžovali ženy. Něco podobného se odehrálo i v dalších evropských městech. Německá policie útoky nejdřív zamlčovala, později je začala vyšetřovat a část pachatelů dopadla.

Kolínské incidenty vyvolaly vlnu rozhořčení nejen v Německu; velký ohlas měly také u nás a na Slovensku, tedy v zemích, kde uprchlíky ze Sýrie a dalších válčících států zatím prakticky nenajdete.

Německá reakce byla pozoruhodná. Nejprve několik dní snaha věc tutlat, bagatelizovat, pak varování politiků, že je takové jednání nepřípustné, ale zároveň že nelze na všechny uprchlíky pohlížet jako na potenciální sexuální násilníky. Odvolán byl šéf kolínské policie. Změněna legislativa - neuvěřitelně rychle.

Nejen to. Ukázalo se, že utečenci, především mladí lidé, mladí muži, přicházejí do Německa se zkreslenými představami o tom, jak lidé na Západě sexuálně žijí. (Přesnější by zřejmě bylo říci, jak se sexuálně vyžívají.) Jaké role vůči sobě zaujímají ženy a muži, jaké místo hraje tělo, sex, vzrušení, jak se vyvíjejí vztahy mezi muži a ženami, ale také vztahy gay a lesbické. Co je legální a co není legální. Co je v soukromí slušné (onanie), co není slušné (vynucování styku).

Němečtí politici a úředníci si velmi rychle uvědomili, že se v jejich zemi ocitli lidé, kteří mají o západní kultuře často mlhavé, ne-li zcela mylné představy. Reakce státu byla rychlá a věcná. Během dvou měsíců (!) byl spuštěn speciální web zanzu.de, Moje tělo slovem a obrazem.

Projekt připravila a spravuje Spolková centrála pro zdravotnickou osvětu. Podle deníku Süddeutsche Zeitung není nápad originálně německý, převzat byl ze sousední Belgie, kde, jak známo, žijí velké komunity Turků, Arabů, muslimů.

Západní pohlavní zábava

Zanzu nabízí informace ve třinácti jazycích, arabsky, turecky, rusky atd. Web je dokonale přehledný, vybavený mnoha přesnými obrázky, ilustracemi, dělí se na šest základních kategorií: Tělo. Plánování rodiny a těhotenství. Infekce. Sexualita. Vztahy a city. Práva a zákony. Ty zase mají své podkategorie. Nejen to. Zanzu také nabízí pomoc, pokud hledáte kupříkladu zdravotní poradu.

Téma Tělo se dělí na skupiny Tělo ženy, Tělo muže, Tělo a sex, Hygiena. Sexualita se dělí na Sex, Tělo a sex, Sexuální potěšení, Panenství, Sex poprvé, Sex během a po těhotenství, Sexuální problémy a obavy. Dělení pokračuje, téma Sex se větví do dalších podkategorií jako Co je sex?, Různé druhy sexu, Sebeuspokojení, Dobrý sex, Jak získat kontakt pro sexuální příležitosti, Prostituce/Sexuální práce.

Když si ty stránky prohlížíte, nemůže vám uniknout, jak jsou přehledné, ale i podrobné. A jak explicitní, otevřené. To se týká také ilustrací. Najednou před sebou vidíme západní sexuální kulturu jako na talíři. Vidíme, jací v sexu, ale taky ve vztazích a v "pohlavní zábavě", jsme. Web Zanzu je vysoce poučný v podstatě pro každého. Zároveň však vyvolává otázku, zda se jím má brouzdat třeba dvanáctiletý kluk. Žádné varování "dětem nepřístupno" tam nenajdete. Zřejmě to Němci chápou tak, že je věcí rodičů, na co se děti na internetu dívají.

Zanzu nic neskrývá. Příklad z kategorie Sebeuspokojování: "Sebeuspokojování znamená, že sexuální potěšení dopřáváte sami sobě, vlastníma rukama stimulujete své tělo, zejména vagínu, klitoris, přirození, bradavky nebo anus. Potěšit se můžete také prostřednictvím pomůcek, jako je dildo (umělý penis) nebo vibrátor (sexuální hračka). Dávejte pozor, abyste se přitom nezranili. Klidně experimentujte a vybírejte si, co vám vyhovuje." Pod základním návodem najdete mnoho instruktivních obrázků včetně používání lubrikátorů.

V tématu Dobrý sex se zase dočtete, že "každý člověk má jiné libido, tedy potřebu sexu. Ta není u všech stejná. Vaše libido se mění, jeden den tak, druhý jinak, záleží na vašem naladění, na atmosféře i na změnách vaší vzrušivosti."

Věcný a bez emocí

Celý web je jasně a zřetelně laděn tak, aby bylo uživateli zřejmé: žena a muž jsou rovnoprávní. Každá lidská bytost je odlišná. Sex nelze vynucovat, předem musejí oba aktéři souhlasit, že se budou mazlit a milovat. "Při sexu nejde jen o správnou techniku. Důležité je také to, abyste dávali pozor na city a přání toho druhého, abyste dbali na intimitu a neopomíjeli správnou atmosféru."

Zanzu má velkou cenu i pro panny a panice. Mluví se tam třeba o panenské bláně a o tom, že ji kupříkladu neprotrhne, neodstraní tampon při menstruaci. Popsáno je první milování. Opět vše doprovázeno pečlivě vypracovanými ilustracemi. Velký prostor web věnuje tématům homosexuality a transsexuality (Vztahy a city, Býti mužem, Býti ženou).

Stránky Zanzu jsou fascinujícím způsobem vyčerpávající, přímočaré a věcné. Smysl by nepochybně měly pro mnohé české muže, ženy, dospívající dívky a chlapce. Právě v oblastech, jako je vzájemná úcta, nevynucování sexu, vědomí, že jsme bytosti značně odlišné nejen vizuálně, ale i citově a sexuálně.

Českým politikům a úředníkům by nemělo uniknout, s jakou rychlostí se Němci tématu ujali a jak na webu naprosto nic neskrývají. (U nás se dnes na Německo především nadává, vzniklo sprosté slovo "merkelismus"; ve skutečnosti jsou Němci daleko před námi.)

Sledujete jednotlivé stránky Zanzu a svým způsobem vidíte: toto je Západ v té lepší podobě. Ne moralizování, poučování, odsuzování, nýbrž věcný přistup bez emocí. Okno do Západu, které otevřeli utíkajícím muslimům, Arabům, lidem z jiné kultury: To jsme my. Takhle uvažujeme, cítíme. Berte, nebo neberte. Dodržujte naše pravidla.

Německý osvícenecký přístup? Máme problém, tak o něm nebudeme dlouze žvanit, navzájem se obviňovat; vyřešíme ho moderní, schůdnou, všeobecně přístupnou a zcela otevřenou cestou. Osvětou, která problém dospělým či dospívajícím skutečně osvítí, projasní.

autor: Martin Fendrych

Nejsou žádní my a žádní oni. Žádné tam a žádné tady. Není zde nic k hledání, nic k nalezení. Jsi zde jedině ty sám,
naprosto svobodný konat podle své vlastní vůle
a současně plně zodpovědný za tuto svobodu
i všechny činy, které z ní pramení.

Z knihy Plyšový Buddha,

M.Čagánek

Názory

17.03.2016 17:56
Souvisí migrační krize s islámem? 16. 03. 2016 14:40:31 Je absurdní, jak se mnozí politici a mediální celebrity úzkostlivě vyhýbají spojení migrační vlny s islámem. Řešit příčiny a důsledky migrační krize bez toho, že se bavíme i o islámu, je směšné a nezodpovědné. V poslední době mě...

Co si můžeme myslet ?

Co ještě můžeme říkat?

A co ještě můžeme psát?

V diskuzi na facebooku, jsem četla zajímavý příspěvek, od jedné čtenářky. Plně s ní souhlasím ve všech ohledech. V každém písmenku.

Její slova by se měla tesat do kamene a každý Evropan by se je měl učit zpaměti, jako katechizmus! Ateisti, jako abecedu, všichni ostatní, jako malou násobilku.

"Nechci je v Evropě ani u nás v ČR. Nepřinášejí nic dobrého! Jsou arogantní a agresivní. Nejsou schopni PŘIJMOUT naše zákony, pravidla, zvyklosti. Popravdě, když se jim tady nelíbí, ať se vrátí zpět. Proč se jim máme MY, EVROPANÉ přizpůsobovat?! Proč utíkají do Evropy, která je odlišná od jejich světa? Proč neutíkají třeba do Saudské Arábie? Je to bohatá země s Islámem."

Pro zajímavost uvádí odkaz na: https://www.youtube.com/embed/JeGqpGpjEas. /

29.06.2015 17:38

Tak budou "sluníčka" rozdávat v uprchlických táborech a na nádražích, tatranky, balenou vodu a leporela.

Bůh ochraňuj Evropu a zdravý rozum nás všech! :)

Byla to katastrofa. Iráčtí migranti se vrátili, v Evropě měli hlad

seznam.cz 29.2.2016

Dva mladí iráčtí Kurdové Umar Surkaw a Abdalláh Rebien, kteří hledali štěstí v Evropě, se vrátili do vlasti, kde ostatní odrazují od cesty do zemí EU. Agentuře AP popsali strastiplný život v uprchlických táborech, kde podle svých slov neměli ani dost jídla. Svůj pokus o emigraci popsali jako katastrofu. Oba mladíci odešli z iráckého Kurdistánu z města Sulajmanija. Každý z nich zaplatil za cestu osm tisíc dolarů, většina šla do kapes převaděčů.

V Německu je však žádný ráj nečekal. Umar řekl, že během pobytu v táboře pro uprchlíky hladověl a jeho kamarád Abdalláh dokonce z tábora kvůli hladu utekl.

Lepší to nebylo ani ve Švédsku, kde pak také zkoušeli štěstí. Málo bylo opět nejen peněz, ale i jídla.

Sami říkají, že jsou šťastni, že se vrátili, protože Evropa není zdaleka tak skvělá, jak se vykreslovala. A nejsou ani jediní, kdo se pro tento krok rozhodli. Podle nich se vracejí velké počty migrantů.
Šli ostatní, tak šli taky

Sami přitom odejít nemuseli. Sulajmaniji se vyhnuly boje a oba měli slušnou práci, Umar pracoval přes den v restauracích nebo v samoobsluze, Abdalláh byl taxikář. Pro emigraci se rozhodli, protože většina jejich přátel odešla do Evropy.

Před dvěma lety přišla krize, když začala klesat cena ropy a probíhaly hádky mezi kurdskou samosprávou a iráckou ústřední vládou o rozdělení peněz z černého zlata. To vedlo tisíce lidí z oblasti, aby hledaly štěstí v Evropě.

Po návratu se snaží kamarády odradit od emigrace, ale někteří pořád z Iráku navzdory tomu odcházejí.

 

/Jak dojemné! To si z nás dělají média srandu?!

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz