Prosinec

05.12.2016 19:43

Novoluní 29/11/2016 proběhlo ve Střelci.

Toto novoluní bude mít nejsilnější vliv v první polovině prosince 2016. Zde se spolu setkají Slunce, Luna, Saturn a Merkur. Novoluní otevře cestu ke vzdělání, zlepšení úředních záležitostí. Auto a dopravní prostředek, cesty, sourozenci.
Úplněk v Blížencích nastává 14/12/2016 ve 14,52 hod.

Pro Váhy tento úplněk znamená dokončit a vyřešit úřední nebo soudní záležitosti. Spojení planet ujasní situace spojené se vzděláním a učením. Uzavře oblast ciziny a zahraničí. Slunce ve spojení se Saturnem přinese omezení, problémy a těžkosti v tématu rozšiřování vědomostí, úřadů a komunikace, tedy podpisy a písemnosti. Pokud Váhy řeší auto nebo jiný dopravní prostředek, je nutné dát si do pořádku tuto oblast. Planeta komunikace Merkur se pohybuje v blízkosti karmického Pluta a přináší důležité rozhodnutí související s bydlením, zázemím a rodinou, zejména s ženami.
Novoluní 29/12/2016 v Kozorohu spolu s Merkurem a s Plutem otevírá novou osudovou cestu k domovu, rodině a upevnění pracovního zázemí. Nejsilněji tento vliv pocítí až v lednu 2017. Váhy se mohou stěhovat, nebo změnit místo v práci.
Mars, planeta aktivity, se pohybuje od konce prosince a skoro celý leden 2017 tématem zdraví a služby nebo činnosti pro druhé. Mars bude tlačit Váhy, aby práce či činnost, kterou dělají, byla ve prospěch druhých. V tomto období je zvýšená aktivita kolem spolupráce nebo zvažování o nové spolupráci, ale také plnění úkolů, které jsme slíbili vykonat. Měli byste se věnovat tématu kolem zdraví a zdravé výživy. Když se tranzitní Mars přesune do této oblasti, tak se řeší zdraví, spolupráce a službu pro někoho.

/ zdroj internet

 

Zajímavosti a pranostiky

2. prosinec – Mezinárodní den pro zrušení otroctví (International Day for the Abolition of Slavery) – 1950 – OSN (výročí přijetí Úmluvy o zákazu obchodování s lidmi a zneužívání k prostituci v roce 1949)

Světový den počítačové gramotnosti (World computer literacy day) – 2001 – OSN

3. prosinec – Mezinárodní den zdravotně postižených (International Day of People with Disability) – OSN – od r. 1993

DRUHÁ NEDĚLE ADVENTNÍ
Snese-li led o svaté Barboře hus, snese o Vánocích vůz.
Svatá Barborka vyhání dřevo ze dvorka
. (musí se hodně topit).
Nezapomeneme na barborky? Větvička třešně nebo višně, rozkvetlá na Štědrý den nás potěší a připomene příslib nového života.

5. prosince – Svatá Barbora (4. 12.) mosty staví, Sába (5. 12.) hřeby ostří, svatý Mikuláš je přibíjí.
je předvečer svátku sv. Mikuláše – možná ho potkáme i s jeho společníky – čertíkem a andělem.

Mezinárodní den dobrovolníků pro hospodářský a sociální rozvoj (International Volunteer Day for Economic and Social Development) – 1986 – OSN (na počest těch, kteří dobrovolně pomáhají trpícím)

6. prosince – sv. Mikuláš z Myry, Nikolas, Nikita, Nikodéma
Svatý Mikuláš deštivý, zimě se ještě protiví.

7. prosince – Mezinárodní den civilního letectva – od roku 1996 – OSN
 

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz