Levný pomocník v domácnosti

23.07.2017 12:44

Listerin

Ústní voda Listerine je používána při ústní hygieně a málokoho by napadlo, že v sobě skrývá i mnoho jiných nečekaných kreativních způsobů využití.

Původně jako dezinfekční prostředek při operacích se dnes používá k  čištění ústní dutiny,  v podobě ústní vody.  Má však téměř univerzální použití. Díky jejím přísadám, jako tymián, eukalyptus a alkohol, je rychle účinná, dezinfikuje, příjemně voní a osvěžuje.

Potřete si místo v podpaží
Nemáte u sebe svůj deodorant? V nouzi vám pomůže Listerin, je totiž skvělý bojovník proti rozkládajícím se bakteriím, vytvářejících zápach. Naneste Listerin na vatový tampon a jemně přejděte po pokožce v podpaží.

Namočte si do něj nohy
Je také skvělý pomocník při léčbě mykóz nehtů a plosek nohou. Připravte si Listerin do koupele a nechte v ní nohy alespoň 30minut namočené.

Nalejte Listerin do toalety
Může to vypadat doslova jako vyhazování peněz do záchoda, ale Listerin umí vaší toaletu dobře vyčistit, provonět a dodat jí zářivý lesk. Stačí nalít malé množství a vyčistit štětkou.

Proti svědění po štípnutí hmyzem
Potřete si štípance od hmyzu Listerinem a uvidíte jak vám za chvilku přinese úlevu.

Zbavte se lupů
Listerin se kdysi dávno prodával také, jako odstraňovač lupů. Vmasírujte si trošku listerinu do pokožky hlavy u kořínku vlasů. Zabalte vlasy do ručníku a nechte alespoň 10 minut působit. Následně si vlasy umyjte šampónem, který právě používáte.

Pomozte vašemu pejskovi s blechami
Namísto drahých sprejů a jiných produktů proti blechám se zkuste o vašeho mazlíčka starat s Listerinem. Je to skvělá alternativa bez použití škodlivých chemikálií.

Zbavte se akné
Pokud vám na akné skoro nic nezabírá, vyzkoušejte si Listerinem potřít, pomocí vatového tampónku, obličej a nechte působit do rána. Tato možnost péče o pleť skutečně pomáhá.

Namočte si do něj zubní kartáček
Stejně jako bojuje Listerin s bakteriemi ve vašich ústech, tak stejně s nimi bojuje i na kartáčku na zuby. Aspoň jednou týdně kartáček důkladně vydezinfikujte.

Posprejujte si obrazovku televize, nebo počítače
Listerin má stejné složení jako čistit obrazovek, nebojte se ho používat na čistění a leštění displejů a obrazovek pomocí rozprašovače. Zároveň vám příjemně provoní byt.

Vložte papírový kapesník postříkaný Listerinem do koše
Všichni víme, že po jistém čase začnou odpadky vypouštět všelijaké nepříjemné vůně, nebo dokonce zápach.  Tento jednoduchý trik vám pomůže.

/zdroj internet/upraveno

K ČEMU JE  DOBRÉ PIVO

1.Vyčistí zlaté šperky

Pivo vrátí zašlý lesk vašim prstenům, řetízkům a dalším šperkům. Podobně, jako byste použila koupený chemický čistič, nalijte pivo do nějaké misky a zlaté šperky do něj asi na hodinu vložte. Pak je vyjměte, opláchněte a jemně vyleštěte suchým hadříkem.

2. Pochytá octomilky

Stačí na kuchyňskou linku umístit nějakou nádobu s pivem nebo plechovku se zbytkem piva. Tu neprodyšně překryjte papírem či potravinovou fólií. Do ní udělejte vidličkou či nožem malinké dírky. Mušky tam vletí a nedostanou se ven.

3. Uvolní zarezavělé šrouby

Použití piva na uvolnění "nepovolitelných" šroubů zní možná šíleně, ale funguje to. Kyseliny v pivu pomohou rozpustit rez, která vám brání v jejich povolení. Nalijte pivo přímo na šroub a počkejte několik minut. Rez vám pomohou narušit i bublinky, takže použijte pivo čerstvě otevřené.

4. Odstraní skvrny

Místo shánění chemického čistidla, když někdo vylije čaj, nebo kávu na oblečení, koberec či třeba čalounění, polijte skvrnu pivem. Ne, nezbláznili jsme se. Nechte pivo na chvíli působit a pak skvrnu vytřete čistým hadříkem. Nakonec místo dobře vyčistěte mýdlem a vodou, abyste se zbavila zbytků chmelového zázraku.

5. Vrátí barvu a lesk dřevěnému nábytku

Pokud máte doma nějaký ten kousek ze smrkového dřeva, zapomeňte na leštěnky. Nábytek přetřete měkkým hadříkem namočeným do piva. To pomůže obnovit ztracený lesk a barvu. Nábytek z dubového dřeva bude vypadat jako nový, když ho potřete  "leštěnkou" připravenou smícháním sklenky piva s přibližně třemi lžičkami cukru. Nakonec povrch přeleštěte suchým hadříkem.

6. Pohnojí domácí květiny

Dodá lesk listům. Pokud chcete, aby měly vaše pokojové květiny lesklé listy, přidejte pivo do vody, kterou květinám rosíte listy, budou pak krásně lesklé. Zvětralé pivo můžetre použít, jako hnojivo. Jednoduše zalejte květiny.

7. Vyleští hrnce a pánve z mosazi

Pomocí měkkého hadříku jemně naneste pivo na povrch nádobí. Nechte chvíli působit, pak opláchněte a osušte jemným hadříkem. Kyseliny v pivním moku působí na většinu kovů téměř zázračně.

8. Změkčí maso

Pivo obsahuje kyseliny, které změkčí tvrdé maso. Pomůže vám při přípravě masa, aby bylo křehké a šťavnaté. Výhodou je, že na rozdíl od vína a octa, nijak nezmění chuť masa. Stačí ho do něj jen naložit, nebo přilít do pokrmu při dušení či vaření.


/zdroj internet

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz