Kde je pravda?

16.03.2016 22:37

Když vypuklo mediální šílenství kolem tkz. imigrační krize, také já jsem se zapojila do diskuzí na internetu pod různými články, různých deníků. Ještě daleko před tím jsem si založila blog na mediálním deníku i dnes. Měla jsem v úmyslu publikovat pouze svou tvorbu poezie a získat si tak svůj okruh čtenářů a také udělat si tak trochu reklamu na svůj blog.

Bohužel, nechala jsem se strhnout emocemi a příliš otevřeně jsem začala prezentovat své názory na tento celosvětový a převážně evropský jev. Převážně evropský proto, že negativně postihl celou Evropu a ovlivnil životy celé společnosti i jednotlivců. V té době se občané ČR bouřili proti tomuto vpádu cizinců do EU a naopak někteří se angažovali v pomoci uprchlíkům.  Ráda jsem četla články pana Houšky a diskutovala pod nimi. Dnes nemohu ani psát na i dnes, ani diskutovat. Bohužel. Tak jsem si schovala aspoň jeden článek, který mi hovoří z duše.  Je prostý a jeho myšlenka pochopitelná snad každému soudnému člověku. Jeho názor je rozmný a jeho velmi kultivovaný projev nemůže nikoho urazit.  Článek je ze dne 22. 04. 2015 12. Z té doby, kdy se první vlna tsunami "uprchlíků" přihnala do Evropy.

*

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci

 

Z novin mám pocit, že kdesi v Africe vybouchla sopka, zemětřesení vyhladilo část obyvatel, pobřežní vesnice smetla následná přílivová vlna a chaosu zneužil jakýsi tajemný krutovládce, který chce vyhladit všechny obyvatele. 

Ženy a děti, stejně jako senioři, již zemřeli a posledními přeživšími, kteří hledají s  pásu na lodích do Evropy jsou mladí muži. 

Nebo je to jinak?  Možná se pletu, ale v tom případě něco hrubě nesedí s používanou sémantikou. Jestli totiž dotyční neprchají by zachránili holý život, těžko o nich můžeme psát jako o běžencích či uprchlících. Protože to žádní běženci ani uprchlíci nejsou. Jde o klasickou invazi, chceme-li zůstat v korektní rovině oproštěné od jakýchkoli emocí, o ekonomicky motivovanou migraci.

Běženci by vypadali jinak: Byly by to matky s malými dětmi, tu a tam nějaký senior a tu a tam celá rodina s dětmi. Tak vypadají uprchlíci. Fakt, že média a politici užívají pojmů jako uprchlíci nebo běženci, je hrubou sémantickou manipulací. Zneužitím jazyka, aby nám předem podsouval emotivní zabarvení.

Nejsou to běženci ani uprchlíci. Začněme konečně říkat věcem pravými jmény, neprzněme jazyk, nenechme se vláčet sémantickými manipulacemi. Stejně jako teroristé nikdy nemohou popravovat, ale vždy jedině vraždí, ty statisíce černých kluků nejsou žádní uprchlíci, ale migranti.

K běžencům totiž máme cítit jakýsi všelidský pud soudržnosti, pocit odpovědnosti za to, že je nenecháme zemřít. A já ho k běžencům cítím. Je-li řeč o dětech z válečných zón, jsem pro: Nemohou za to a okolní státy by je měly na dobu nezbytně nutnou přijmout.

K ekonomicky motivovaným migrantům necítím vůbec nic. Nejsme za ně zodpovědní. Shlédli pár dílů přiblblé telenovely a rozhodli se, že takhle chtějí žít. Všechny své peníze (že jich pravidelně není zas tak málo!) dali jakémusi gaunerovi, aby je dopravil do ráje zvaného Evropa. Je to ráj, kde se nemusí pracovat, všichni jsou bohatí, blonďaté holky s nadšením padají černým klukům do náručí a společně pak vychovávají hejno dětí k mohamedánské víře. Tedy do okamžiku, kdy se ten černý kluk nezakouká do jiné holky.

Jestli jsou takoví pobláznění černí kluci oběť nebo pachatel? Je mi to ve finále jedno. Jsou pachatelé nejidiotštějšího nápadu, který mohli dostat a jsou obětí afrických gaunerů, kteří je oberou a vysadí někde v Itálii, Evropo starej se!

A pokud se Evropa postará, buďme si jisti, že každý další rok jich bude více. Čím starostlivěji se budeme starat, tím bude narůstat počet těchto lži-uprchlíků.

Nepřeju jim nic zlého. Lidsky mi jich může být líto. Ale Evropa není a nemůže být čímsi jako obecným spasitelem a napravovatelem všeho utrpení na planetě. Není za něj ani za jeho nápravu odpovědná. Ale platí-li zákony (a doufám, že platí), existuje humánní, legální a racionální postup. Migranty zachránit z moře, naložit na loď a odvézt zpátky, tedy vyhostit. Převažeče pozatýkat, odsoudit a posadit do kriminálu. Lodě převažečů před očima poblázněných migrantů u afrických břehů poslat ke dnu.

Nejde o to někomu ublížit. Tedy právě jde o to nikomu neublížit. A třeba kromě těch migrantů začít myslet na občany EU. My nejsme odpovědní za to, co si ti černí kluci vyrobili doma. Můžeme jim nabídnout pomocnou ruku, najít vodní zdroje, poradit jak na fungující zemědělství, poradit jak vybudovat infrastrukturu a průmysl, jak řídit stát, budou-li mít o jakékoli naše rady zájem. Víc ne. Kdo chce pomáhat nad tento standard, může. Může se sebrat a jet do Afriky založit tam školu nebo nemocnici. Budu mu fandit, bez jakékoli ironie. Ale nikdo, ani nejhumánnější humanisté, nejlevicovější politici, nejzelenější aktivisté nemají  právo nutit k tomu ty, kdo to dělat nechtějí.

Nejsme za ně odpovědní. Tedy nejsou-li to malé bezohledné a rozmazlé děti žijící v iluzi, že jim vše patří. Jsou-li dospělí, jsou za sebe odpovědní sami. Ano. Za Afričany jsou odpovědní sami Afričané. 

https://houska.blog.idnes.cz/c/459186/do-evropy-nemiri-zadni-uprchlici.html  Tomáš Houška 

Kde je pravda?

16.03.2016 23:10
   Hluboce mě zasáhl článek této autorky, která pravdivě a bez skrupulí popisuje dnešní pokřivenou společnost v ČR, na Slovensku a v celé Evropě. Poukazuje na zaslepenost "sluníčkářů" - novodobé společnosti Evropy, masírovanou politiky a médii. Poukazuje na zvrácenost politiky...

https://eurodenik.cz/nazory/uprchlicka-krize-naruby-otevrel-by-blizky-vychod-dvere-evropanum /6.4.2017

Naučte se rozlišovat správné od nesprávného.

Nevinní lidé nemůžou za nesprávná rozhodnutí mocných tohoto světa. Utrpení lidí mi není lhostejné a ten, kdo hájí bezpráví, je mnohem horší, než ten, kdo ho spáchal. Už v Bibli se píše o tom, umět rozlišit zrno od plev.

Pokud hájíte slepě Korán, vaše věc a váš problém. Ale když si ho pozorně přečtete, není tam jenom násilí a smrt. Já jsem četla obojí. Nemyslete si o mě, že já jsem ta špatná a zlá, že nemám ráda lidi a rozlišuju je podle barvy pleti, vyznání atd. Pokud mi to chce někdo podsouvat. Právě naopak.

Pokud věční naivisté (sluníčkáři) nechtějí vidět pravdu a hájí něco, co je neslučitelné a je jenom pouhou vizí a růžovým snem, je marné jim cokoliv vysvětlovat.

Pokud chce hlupák zůstat hlupákem, není v moci nikoho, aby to změnil. Musí chtít on sám.

https://svobodnenoviny.eu/29.6.2020

 

Putin: Nový světový řád je v konečné fázi svého evropského mistrovského plánu

Mezitím co evropské národy truchlí nad mrtvými a připravují se na další vlnu „bezprostředních útoků“, prezident Putin varuje, že Nový světový řád je ve své závěrečné fázi svého „70letého mistrovského plánu pro Evropu“ a že se tento proces odteď jen urychlí.

„Nový světový řád položil ve vašich zemích sršní hnízda,“ řekl Putin skupině v Kremlu. „A teď do nich strkají.“

Mezitím, co je ve Francii vyhlášen výjimečný stav, Spojené království je pod stanným právem s tisíci vojáky hlídající ulice a Německo a Švédsko trpí hroucením práva a pořádku kvůli přistěhovalcům, je těžké s Putinem nesouhlasit.

Plán Nového světového řádu naplnit západní národy radikálními islámskými přistěhovalci – proti vůli občanů těchto zemí – a poté rozpoutat peklo na zemi tím, že je „vypustí“, byl dosažen.

Putin se domnívá, že politika otevřených hranic, která je nucena evropským národům musí být odmítnuta, pokud má mít kontinent nějakou šanci na budoucnost v míru.

„Moji evropští bratři a sestry musí odmítnout globalizační politiku otevřených hranic, kterou jim nutí elity.“

Podle Putina neexistuje místo pro suverénní národy v globalistické vizi budoucnosti, a ruský prezident ukázal prstem přímo na Rothschildy a jejich kabalu mezinárodních elit.

„Rothschildovské kabaly pronikly do vaší vlády, do vašich médií a do vašich bankovních institucí. Jim už nestačí páchání zvěrstev na Středním východě, dělají to nyní na vlastní půdě, zoufale dokončují plán jedné světové vlády, jedné světové armády, doplněné světovou centrální bankou.

„Oni si myslí, že to mohou dělat tak, že vás budou terorizovat, než se podrobíte. Děsí vás, abyste přijali veškeré nové zákony, které zavedou, pod záminkou vaší ochrany.“

Putin zveřejnil výzvu k zbrojení a vyzval Evropany, aby odmítli výzvu sirén globalizátorů a jejich kultu smrti.

„Oni (Evropané) se musí postavit svým pánům, kteří již dávno přestali sloužit lidem a požadují, aby byly jejich hlasy vyslyšeny.“

„Západní vlády už ani neskrývají své skutečné záměry. Můžete vidět hrůzy, které se skrývají za jejich maskami. Nespouštějte z nich oči. Nepodlehněte jejich trikům.“

„Rusko se nebude jen dívat, aby dovolilo, že jeho evropští bratranci bodu poraženi a takto dehumanizováni. Válka začala. Pravda a spravedlnost zvítězí.“

Kontakt

Poezie - šálek kávy " U Divíška" patriciahlavsova@centrum.cz